‘Spread the good news!’

About us

 
 

Nadja de Beer                                                                              voorzitter

Met mijn zoon en ex-man heb ik in 2015-2016 een jaar op Sint Maarten gewoond en gewerkt. Ik werkte er voor het Openbaar Ministerie en leerde hierdoor het eiland vanuit verschillende perspectieven kennen.

Mijn zoon Djayce zat op de Sister Magda Primaryschool. Wanneer ik Djayce naar school bracht waren de kinderen altijd zo lief. Ik zal nooit vergeten hoe de kinderen zich over Djayce ontfermde de eerste weken, omdat hij nog geen Engels kon. Goed onderwijs is van essentieel belang voor het eiland en de toekomst van de kinderen.

Ik ben dankbaar om nu vanuit Nederland nu iets te kunnen doen.

Juul Aldenhuijsen                                                                        secretaris

Samen met mijn man en drie kinderen Loet, Suus en Peer ben ik van juli 2014 tot en met juli 2017 woonachtig geweest op Sint Maarten. 

Het eerste jaar dat we er woonden ben ik groepsleerkracht geweest op de Sister Regina Primaryschool. 

Daarna heb ik twee jaar samen mogen werken met de leerkrachten van Stichting Katholiek Onderwijs Sint Maarten als EGO coach en begeleider.

Door mijn taak als coach voel ik me enorm verbonden met de leerkrachten en kinderen van deze scholen.

 

 

Rekencircuit op de St. Joseph Primaryschool.

Rekencircuit op de St. Joseph Primaryschool.

 
 

Waarom Stay Strong SXM?

 
 

In de stille en angstige uren waarin orkaan Irma op 6 september over Sint Maarten raasde ontstond al snel uit een gevoel van machteloosheid het idee iets te moeten doen voor de kinderen op het eiland. De kinderen kwamen met het idee geld in te zamelen voor hun oude school. We maakten contact en besloten onze handen ineen te slaan. We kenden de verhalen over orkaan Luis in 1995. Destijds hebben veel kinderen het eiland moeten verlaten om elders naar school te gaan.

De eerste beelden van Sint Maarten na de orkaan waren verschrikkelijk en de zorgen over de kinderen op het eiland groeide. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de kinderen, wanneer ouders weer moeten gaan werken? Sint Maarten heeft weinig opvang mogelijkheden

Daarom was het voor ons van groot belang dat de kinderen weer snel naar hun eigen school konden. 

Via doneerpagina.nl werd een crowdfunding aangemaakt onder de naam Stay Strong SXM. De eerste donaties kwamen al snel binnen en veel oud docenten van het eiland, oud eilandbewoners en andere betrokkene steunden ons initiatief. Een week later was het zover. De Stichting Stay Strong SXM was op 13 september 2017 definitief opgericht.

Sint Maarten is verwoest,                                                              maar we geven de kinderen weer een toekomst!

 

 

 

Sr. Borgia Primaryschool

Sr. Borgia Primaryschool

 
 
 
 

Liefs Nadja & Juul