Bake-Sale en Wacky Thursday De Voorde leveren geld op voor Sint Maarten

fd-de-voorde-acrtie-voor-Sint-Maarten-2.jpg

DRACHTEN – Een actie van groep 8A van pcbo De Voorde heeft donderdag 642,22 euro opgebracht voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint Maarten.

Met de acties droegen de kinderen van de Voorde bij aan de actie voor stichting Stay Strong SXM. Stichting Stay Strong SXM is opgezet na de orkaanramp op het eiland en zorgt dat het geld terecht komt bij scholen, voor reparatie en inkoop van nieuwe leermiddelen. De actie op de Voorde werd opgezet door één van de juffen van groep 8a, Rika Vennema. Zij heeft een jaar op het eiland gewerkt. Op een bananen-blunder na, zijn alle acties van deze dag gelukt en daardoor doneert de school vol trots een mooi bedrag.

Bake-sale

De acties op de Voorde zijn geïnspireerd door acties die op de Zuster Magdaschool op Sint Maarten werden gehouden voor goede doelen. Op deze school heeft juf Rika twee jaar geleden gewerkt. Haar klas op de Voorde heeft zich enorm ingezet voor de inzamelactie. Elke leerling heeft een taart, cake of andere lekkernij gemaakt om te verkopen in een ‘bake-sale’. De andere groepen van de Voorde hebben hier in de ochtendpauze een lekkernij gekocht.

Daarnaast mochten alle kinderen van de school op deze dag met rare kleren naar school komen. De dag was benoemd tot ‘Wacky Thursday’. Leerlingen én leerkrachten hadden op bijvoorbeeld twee verschillende schoenen aan, kleding binnenstebuiten, een vreemd hoofddeksel op of een raar pakje aan. Iedereen die ‘Wacky’ op school kwam, betaalde een kleine bijdrage. ‘s Middags heeft groep 8a met de juf geprobeerd om bakbananen te bereiden. Maar helaas… dat mislukte. De geplande verkoop hiervan is maar afgezegd. De dag eindigde met een salsa-workshop voor liefhebbers uit de groepen 5 tot en met 8.

,,Al met al een heel geslaagde dag”, zegt juf Rika. ,,De mislukte bakbananen zijn de kinderen al weer vergeten na het tellen van het geld. Voor groep 8a heeft dit ook nog twee levenslessen opgeleverd. Namelijk: bak niet teveel bananen tegelijk én als iets niet lukt, kijk naar de dingen die wél zijn gelukt!”

Stay Strong SXM