Kinderen OBS de Uilenspiegel halen megaopbrengst op voor de scholen op Sint Maarten

BOEKEL - Afgelopen week raasde de orkaan 'Irma' over het eiland Sint Maarten en liet een vernietigend spoor achter. Als school zijn wij al jaren betrokken bij dit eiland. Tweemaal zijn we met een groep leerkrachten naar Sint Maarten afgereisd om scholen te ondersteunen.

Carm, leerkracht in groep 7/8, heeft er een half jaar gewerkt en Juul, jarenlang leerkracht op onze school, besloot ruim drie jaar geleden om samen met haar man Vincent en hun kinderen Peer, Loet en Suus naar Sint Maarten te vertrekken om daar in het onderwijs te gaan werken. Deze zomer kwamen zij weer terug in Nederland en de kinderen zitten nu weer bij ons op school.

De dag nadat de orkaan Sint Maarten voor een groot deel had verwoest kwamen zij dan ook aangeslagen aan op onze school. Samen met de kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn wij vorige week donderdag bij elkaar gaan zitten. We bekeken de foto's en lieten vooral Peer, Suus en Loet aan het woord. Ook kwamen er toen ideeën om Sint Maarten te helpen. Een sponsorloop, een flessenactie, een rommelmarkt en een loterij waren ideeën van de kinderen. Al deze acties willen we graag gaan bundelen en op vrijdag 22 september ten uitvoer brengen. Doordat de betrokkenheid van veel kinderen zo groot is zijn er al kinderen direct begonnen met flessenacties en worden er al koekjes te koop aangeboden.

Peer, Loet en Suus hebben een presentatie gemaakt over Sint Maarten. Ze hebben deze week in alle klassen van de onderbouw gepresenteerd. Samen met de kinderen wordt er ook een sponsorkaart gemaakt voor de sponsorloop.

We starten vrijdag 22 september om 10.30 met het programma. Allereerst starten we met een sponsorloop voor de groepen 1 t/m 4. Op het schoolplein kunnen zij maximaal tien rondes lopen. Daarna is het de beurt aan de bovenbouw. Zij lopen een grotere ronde. Na de sponsorloop gaan we over tot het houden van een rommelmarkt. Kinderen kunnen spullen meenemen die ze willen verkopen voor de wederopbouw van Sint Maarten. Er zijn ook kinderen die dan koekjes willen verkopen of gemaakte spullen te koop aanbieden. We hopen dat er veel ouders komen zodat we ons sterk kunnen maken voor Sint Maarten. Ook andere Boekelnaren zijn natuurlijk welkom om spulletjes te kopen of de kinderen aan te moedigen. U bent dus van harte welkom.

Juul: "Samen met veel oud leerkrachten, ouders en kinderen zijn we druk bezig om geld in te zamelen voor SKOS. Dat is de onderwijs stichting waarvoor ik werkte.

Het is belangrijk dat de scholen snel weer enigszins kunnen functioneren omdat dat de plek is waar kinderen weer even kind kunnen zijn en samen hun trauma van de orkaan kunnen verwerken.

Sint Maarten is verwoest, maar we geven de kinderen een toekomst! Deze actie vindt ook plaats onder de noemer Stay Strong SXM.

Met Juul is afgesproken dat de kinderen een terugkoppeling krijgen waarvoor het geld is gebruikt, want zij gaat hiervoor uiteraard haar bestaande connecties met het eiland aanspreken.

Helpt u mee? Samen zijn we sterk.

Team Uilenspiegel

Stay Strong SXM