Our goal

De Stichting heeft als doel het bieden van ondersteuning bij de wederopbouw van de scholen op Sint Maarten na orkaan Irma, waaronder in het bijzonder de scholen die vallen onder de Foundation Catholic Education St. Maarten

 
 

Wij sturen rechtstreeks spullen in een container naar Sint Maarten,

zodat dit direct tastbaar is voor de kinderen. Kinderen hebben niks aan geld, wel aan spullen. In een grote opslagruimte verzamelen we nu tijdelijk schoolmaterialen. Met het gedoneerde geld kunnen we de reeds verzamelde materialen aanvullen met hetgeen waar de scholen nog behoefte aan hebben. Ook het verschepen van de spullen kost geld indien hier geen sponsors voor zijn. Indien er financiële ruimte over blijft zullen wij het geld inzetten voor de restauratie van schoolgebouwen.

 

Stichting Katholiek Onderwijs St. Maarten (SKOS).

De scholen waar Djayce, Loet, Suus en Peer op hebben gezeten vallen onder de Stichting Katholiek Onderwijs St. Maarten (SKOS). Onder deze stichting vallen 7 scholen, waarvan 6 basisscholen en 1 middelbare school.  We hebben nauw contact met het bestuur van SKOS, mede doordat Juul o.a. drie jaar werkzaam is geweest voor SKOS.

We hopen dat de scholen snel weer naar behoren functioneren.

Op school kunnen kinderen kind zijn en samen het trauma van de orkaan verwerken. School biedt kinderen veiligheid en structuur. Samen kunnen we zorgen dat de kinderen weer een toekomst hebben.